Virtuvėje, kurioje pasimokyti galėtu net dirbtinis intelektas
Įsivaizduokite virtuvę, kurioje darbas pietų metu primena energingą koncertą. Darniai tarsi orkestras dirbantys virėjai ir pagalbinis personalas kruopščiai vykdo savo užduotis, o klientai kokybišku maistu gali mėgautis per itin trumpą laiką. Kviečiame sužinoti, apie šio proceso ypatumus ir iššūkius.Stebuklai prasideda mamos virtuvėjeVienas nuostabiausių dalykų yra prisiminti save vaikystėje ir suvokti, kad dabartinė avo veikla yra nulemta to, ką matydavai namuose, ką patyrei ir kas žavėjo ir atrodė taip stebuklingai nepasiekiama. Tai galima vadinti pašaukimu, galima sieti su talentu, tačiau vilnietė Aistė tai vadina tikru svajonės išsipildymu. „Vaikystėje virtuvė buvo mano magiška erdvė. Atsimenu, kaip sužavėta sukinėdavausi šalia mamos, kuri atrodydavo tikra virtuvės šefė. Mane labiausiai žavėdavo jos gebėjimas paprastus ingredientus paversti skaniausiais patiekalais. Be to, virtuvė buvo ne tik maisto gaminimas, bet ir šeimos, draugų susibūrimo vieta”, – savo mielais prisiminimais dalijasi mergina, šiuo metu dirbanti vyriausiąja gamybos vadove dienos pietų restorane „iLunch“.Aistė baigė su maisto technologijomis susijusias studijas ir dienos pietų restorane darbą pradėjo kaip virėja. Anot pašnekovės, tiek šis, tiek maisto technologo darbas glaudžiai susijęs su kūryba. „Kažkas mus lygina su orkestre grojančiais muzikantais, kažkas mūsų virtuvę dėl įvairių technologijų prilygina lėktuvo piloto kabinai, o aš kartais juokauju, kad jaučiuosi tarsi mokslininkė. Eksperimentuoju su skoniais, tekstūromis ir prieskoniais siekdama sukurti tobulus skonio derinius“, – sako profesionali maisto technologė. Ji atkreipia dėmesį, jog net ir įprasti dienos pietų patiekalai gali maloniai džiuginti. Žinių ir minėtų technologijų dėka restoranų lankytojai gali kasdien mėgautis aukštos kokybės maistu.